Voorinschrijving van start voor Twee dorpen in oorlogstijd deel 3

Vanaf nu kunnen belangstellenden zich inschrijven voor het allerlaatste deel van de succesvolle boekenserie ‘Twee dorpen in oorlogstijd’. Ook dit deel 3 staat weer vol persoonlijke verhalen van de inwoners van Jutphaas (inclusief Hoograven) en Vreeswijk en van hen die er kortere of langere tijd verbleven. Bijzonder zijn de vele foto’s uit de collectie van de heer van Zutphen uit Vreeswijk, die na diens overlijden via het archief van de Historische Kring Nieuwegein beschikbaar zijn gesteld voor deze uitgave.

Na de capitulatie in mei 1940 verzamelen veel Nederlandse militairen zich in Vreeswijk, wachtend op wat er komen gaat. Foto: Coll. Van Zutphen

Ook dit derde deel is een op zichzelf staand boek, maar samen met de vorige twee delen geeft het een goed en uitgebreid beeld van de vele kleine en grote gebeurtenissen in de periode van 1940 tot enkele jaren na de bevrijding.

Het boek is ook vanaf 30 april 2025 te koop via de auteur Renée Blom (reneeblom-auteur.nl), maar ook bij de Bruna op het Muntplein. Het kost dan net als de vorige twee delen 19,45 euro. Bij voorinschrijving voor deel 3 betaald u slechts 16 euro (excl. evt. verzendkosten).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk